Upplev Norrköping och Billbäcks plantskola samarbetar inför årets Trädgårdslust

Postat 4 maj, 2018.

Traditionsenligt bjuds det in till att hylla intresset för allt som har med trädgård, plantering och det gröna livet att göra. Trädgårdslust arrangeras årligen under vår och höst, och i år har Upplev Norrköping ingått samarbete med Billbäcks plantskola för att bjuda in till den härliga trädgårdsfesten.

Billbäcks strävar efter att tillsammans med sina besökare och växtanvändare skapa hållbara trädgårdar, parker & grönområden, och plantskolan är lika mycket besöksmål som handelsträdgård. Utöver trädgårdsbutiken och caféet Villa Flora bedrivs även äppelodlingar samt odlingar av park- & alléträd som säljs till partikunder för användning i privat och offentlig miljö. Kvalitet, kunskap och mer än 50 års erfarenhet symboliserar produkterna och verksamheten.

– Vi är otroligt stolta över samarbetet med Billbäcks, och ser fram emot att utveckla Trädgårdslust som så länge varit ett stående inslag bland evenemangen i Norrköping. Det är självklart extra viktigt och kul att vi får samarbeta med ett företag från närregionen med så stark lokal förankring, säger projektledare Carita Nordh Isgren.

Vårens Trädgårdslust går av stapeln den 26 maj på Färgargården och programmet är fullspäckat med tävlingar och lekar för de yngre (och äldre) med gröna teman. Ylva Landerholm inspirerar och lär besökarna mer om krukodling och hur vi alla kan njuta av en trädgård i miniformat. Besökarna kommer att ha chansen att besöka Färgargårdens friluftsmuseum som har öppet, och välja bland mängder av lokalproducerade varor och hantverk.

– Trädgårdsglädje är vår drivkraft på Billbäcks! Och att i ett samarbete tillsammans med Upplev Norrköping och Trädgårdslust få dela med oss av det känns jättekul, säger Emelie Billbäck.