Öppettider

Café Villa Flora

 

Öppettider Restaurang

· Vardagar 10-17
· Helg 10-15.30

Avvikande
· 20/6  Inför midsommar 9-16.30
· 21-22/6 Midsommar Stängt

Trädgårdsbutiken

 

Öppettider Trädgårdsbutiken

· Vardagar 9-18
· Helg 10-16

Avvikande
· 20/6  Inför midsommar 9-17
· 21-22/6 Midsommar Stängt

 

Gilla oss på Facebook
Billbäcks söker personal
Billbäcks söker personal

Förverkliga dina trädgårdsdrömmar eller bara njut av grönskan i vår inspirerande trädgård 

 
Hos oss finner du en av Sveriges mest välsorterade trädgårdsbutiker med ett stort urval plantor, växter, frön, krukor, inredningsdetaljer och andra tillbehör.
 
Vi erbjuder ett brett utbud från att vi öppnar i april tills vi stänger för säsongen senare i november.
 
Önskar du hjälp att hitta rätt i sortimentet eller vill ha goda tips och råd på hur du lyckas med din trädgård, uteplats eller balkong, hjälper våra trädgårdsmästare dig gärna. 

 

Juni

Våra bästa trädgårdstips

 • Frostfritt! Plantera ut sommarblommor i rabatter, krukor och urnor.
 • Gödsla!
 • Så nya omgångar av sallat, rädisor och annat plockgrönt.
 • Vattna, passa på att gödsla samtidigt med Bevattningsgödsel som löses i vattenkannan.

Presentkort

Ge bort en Grön och God gåva i present! Presentkortet går att använda både i Trädgårdsbutiken och Restaurang Villa Flora. Vi skickar presentkortet till önskad adress.
1. För över önskat belopp till
Swish 123 682 69 60
Bankgiro 983-77 25
Märk betalningen ’Presentkort’
2. Fyll i formulär nedan
 • Beställarens namn, telefonnummer, e-post och belopp märker ni er (swish/bankgiro-avsändarens) information.
 • Förnamn-Efternamn-Adress kolumnen märker ni med den postadress ni önskar få presentkortet skickat till.
 • Meddelande till Mottagare fyller ni i om ni önskar lämna ett kortare meddelande bifogat med presentkortet.

  Leveransadress

  Förnamn*

  Efternamn*

  Beställarens namn*

  Telefonnummer*

  Epost*

  Adress*

  Postnummer*

  Ort*

  Belopp*

  Meddelande till Mottagare

  3. Vi skickar presentkortet till dig alternativt önskad mottagare efter erhållen betalning.

  Köp- och garantivillkor

  För att ångerrätt, garanti och reklamationer ska gälla så behöver vi ert kvitto för att behandla ärendet. Läs gärna nedan för vidare information om våra köpvillkor.

  Garantivillkor

  Växtgaranti för fleråriga trädgårdsväxter

  Garantin gäller för fleråriga prydnadsväxter, såsom träd, buskar, häckplantor, klätterväxter, barrväxter, rosor, fruktträd och bärbuskar. Vår garanti innebär att du som kund ska erhålla en felfri växt som uppfyller de gällande normer för sundhet, kvalitét och sortäkthet som vår industri föreskriver.

  Våra växter ska vara fria från sjukdom och ohyra när ni köper dem, om så inte är fallet kontakta oss inom tre dagar från inköpsdatum för att vi ska kunna tillrättalägga detta.

  Växtgarantin är endast giltig när du etablerar växter som är härdiga i din växtzon, vid efterföljande av Billbäcks planterings- och skötselråd samt uppvisande av kvitto. 

  Växtgarantins varaktighet

  Billbäcks växtgaranti gäller olika beroende på när under året växterna inhandlats från oss. Vänligen se tidsspann nedan.

  Anmäl reklamation till oss Blankett reklamation | Butik
  Vårköp mars-maj | Tidigast efter 2 månader och senast inom 5 månader
  Sommarköp juni-augusti | Inom 2 månader
  Höstköp september-november | Under juni följande år

  För sortäkthet gäller växtgarantin i fem år från köptillfället, förutsatt att sorten fortfarande är sortaktuell.

  Omfattas ej av växtgarantin

  – Fleråriga växter som planterats i urnor eller krukor
  – Skador som uppkommit efter köpet, så som transport-, tork-, vilt- och vinterskador
  – Perenner, kruk- och säsongsväxter
  – Prisnedsatta växter

  Billbäcks planteringsråd

  Det finns förberedande steg du bör ta som gör att växterna får bäst förutsättningar i just din trädgård. Vänligen läs igenom och efterlev våra planterings- och växtråd. Om ni fortfarande har frågor tveka inte att höra av er till oss på telefon eller email för assistans. 

  Krukor och kärl

  Garanti mot skador och märken som uppkommit vid användning av krukor tillämpas ej. Vi rekommenderar att ni vinterställer era krukor under tak och att de är tomma (utan jord). 

  Planteringsråd

  När du köper din växt hos oss vill vi ge några goda råd på vägen så att du blir fortsatt nöjd med ditt köp.
  • Välj växter som är härdiga i din växtzon. Skyltbilden i butiken informerar om vilka växter som trivs just i dina trakter.
  • Välj en växtplats som passar växten. Vissa trivs i sol, andra i skugga, en del trivs i både sol och skugga!
  • Välj ett växtslag som trivs med den jord som finns på platsen, eller byt ut jorden efter växtens krav.
  • Var noggrann vid planteringen. Jorden ska vara fri från ogräs samt lucker, väldränerad och näringsrik. Det är speciellt viktigt med jordförbättring till ler- och sandjordar. Jorden förbättras genom uppblandning med väl genomfuktad torvmull, barkmull, kompost eller planteringsjord.
  • Gödsla aldrig vid plantering utan tidigast 2-3 veckor efter.
  • Före planteringen ska växten vara väl genomvattnad. Sätt krukodlade växter och växter med klump i vatten 10-15min. Barrottade växter får aldrig ligga med ’bara’ rötter. De bör ligga fuktigt, skyddade både mot sol och vind.
  • Vattning är viktigt för att växten ska ta sig. Vid torka vattnas cirka 1 gång i veckan med en rejäl rotblöta, 20-30 liter, beroende på växtslag och storlek. Använder du vattenspridare så ställ en regnmätare i rabatten för att kontrollera hur mycket vatten växterna får. 30mm i regnmätaren motsvarar 30 liter vatten per kvadratmeter.

  Presentkort

  Billbäcks presentkort kan användas i vår butik och restaurang Villa Flora. Används inte hela summan av presentkortet när du handlar löses det mot ett tillgodokvitto motsvarande resterande belopp.
  Giltighet

  Presentkortet är giltigt i två år från köptillfället. Eventuellt tillgodokvitto är giltigt i ett år från köptillfället.

  Ångerrätt presentkort online

  Har du ångrat ditt köp gäller ångerrätten i 14 dagar från köptillfälle. Vänligen notera att saldot endast kan föras över till köparen av presentkortet. Sänd oss er orderbekräftelse och kontaktuppgifter till info@billbacks.se så makulerar vi presentkortet och återinför saldot till ert konto.

   

  Ångerrätt och reklamation

  Ångerrätt

  Vi erbjuder 14 dagars öppet köp på inredning och tillbehör. För att godkänna ett återköp behöver vi ert kvitto och att varan ni returnerar är i obruten förpackning samt är oanvänd.

  Undantag från ångerrätt

  Billbäcks Plantskola erbjuder inte öppet köp på växter. Detta inkluderar frön och lökar. Ätbart från restaurang Villa Flora och butiken ingår inte i öppet köp. Prisnedsatta varor ersätts med tillgodokvitto.

  Reklamation

  1.1 Inredning och tillbehör

  Reklamation av inredning och tillbehör behandlas på plats i vår butik. Ta med varan och ert kvitto. Reklamationsrätten för ursprungliga fel är tre år, det innebär att reklamation är giltig om produkten ni köpt var felaktig redan innan den lämnade butiken.

  1.2 Trädgårdsväxter

  Växter är levande och behöver omvårdnad för att trivas. Det kan ta tid, ibland upp till ett par månader, innan man ser att växten anpassat sig till den nya växtplatsen. Vårköp (mars-maj) brukar ta sig inom 2-5 månader, sommarköp (juni-augusti) inom 2 månader, höstköp (september-november) kan ta fram till juni följande år.

  Om växten inte vill växa, ta sig, trots att både växtzon, planeringsråd och skötselanvisningar följts gör följande: låt växten stå kvar där den är planterad och följ instruktionerna för reklamation i pdf som ni finner nedan denna paragraf. Skicka tillbaka filen ifylld till info@billbacks.se för att vi ska kunna behandla ärendet. Svarstiden varierar beroende på säsong, men senast inom 14 dagar kan ni förvänta er återkoppling via telefon eller mail.

  Klicka för att ladda ned : Blankett reklamation | Butik

   

  Vanliga frågor

  Rådgivning

  Önskar du få hjälp med enklare rådgivning välkomnar vi dig till vår butik där våra trädgårdsmästare finns på plats. För att ta del av specifika delar av butikens sortiment och priser inför ditt besök kan du nå oss på 011-368870.

  Är Trädgårdsbutiken och Villa Flora rullstolsanpassad?

  Ja. Både Trädgårdsbutiken och Villa Flora är rullstolsanpassad och lättframkomligt. Dock är ej ovanvåningen på Villa Flora tillgänglig.

  Får jag ta med vår hund in i butiken?

  Billbäcks välkomnar håriga vänner. Däremot inte inne i lokalen på Villa Flora, men ni får gärna fika tillsammans i trädgården.

  Vilken tid på året håller Trädgårdsbutiken och Villa Flora öppet?

  Trädgårdsbutiken har öppet mellan mars och början på november. Villa Flora håller öppet mellan april till och med början på september.