Rosens helg 6-7 juli

Postat 27 juni, 2024.

Rosens Helg hos Billbäcks 🌹

Även om Rosens dag officiellt infaller på tisdagen den 2 juli, firar vi som tradition hela helgen med vår härliga Rosens Helg! Det är en perfekt tidpunkt att komma och njuta av rosornas fantastiska skönhet och doft.

Under hela helgen kan ni besöka vår trädgårdsbutik och botanisera bland över 50 olika rosor i full blom. Vi har samlat ett brett utbud som garanterat kommer att inspirera och förgylla er trädgård. Upplev rosorna i vår lummiga trädgårdsbutik och hitta just den sort som passar ditt gröna hörn. Upptäck rosbiblioteket, här får ni en översikt över de rosor som blommar just nu.

Våra kunniga trädgårdsmästare finns på plats för att ge er personliga råd och tips om vilka rosor som trivs bäst i din trädgård och hur du bäst sköter dem för att uppnå ett strålande resultat.

Vi ser fram emot att välkomna er till Rosens Helg hos Billbäcks och hoppas att ni kommer att njuta av en helg fylld med inspiration och blommor!


Tusen Trädgårdar 30 juni

Postat 20 juni, 2024.

Söndag 30 juni är det Tusen Trädgårdar – Sveriges största trädgårdsvisning.

Besök Billbäcks Trädgård, en fridfull oas och en av Östergötlands inspirerande trädgårdsdestinationer. Vår trädgård omger vår verksamhet med en harmonisk blandning av frodiga växter, prunkande blomsterrabatter och vackert anlagda gångar som leder er genom vår gröna värld.

Trädgården
Billbäcks Trädgård är noggrant designad för att erbjuda en unik upplevelse för alla besökare. Här finns en rik variation av blommor och växter, från klassiska perenner till rariteter.

Guidad visning av Trädgården med Ylva Landerholm
När? Den 30 juni kl. 11.30 och 14.00 (visningen pågår i cirka 30 minuter).
Var? Vi samlas framför butiksentrén och fortsätter därefter in i trädgården tillsammans.

Under evenemanget Tusen Trädgårdar har ni chansen att upptäcka Billbäcks Trädgård tillsammans med trädgårdsambassadören Ylva Landerholm. Ylva, som ni kanske känner igen från TV-program som Trädgårdsdrömmar och SVT Gomorron Sverige, samt från trädgårdsspalter i Vi i Villa och Året Runt, har över 35 års erfarenhet inom trädgårdsvärlden och en stor passion för växter och trädgårdsdesign.

Under denna visning får du ta del av Ylvas gedigna kunskap, praktiska tips och inspirerande berättelser om växternas underbara värld. Det blir en härlig blandning av upplevelse, trädgårdsskola och inspiration!

Välkommen till en inspirerande stund i en fantastisk trädgårdsmiljö!

Upptäck andra trädgårdar som är öppna för visning under Tusen Trädgårdar på Riksförbundet Svensk Trädgårds hemsida https://svensktradgard.se/besokstradgardar/


Pionens dag 18 juni

Postat 31 maj, 2024.

Fira Pionens dag med oss i Billbäcks trädgårdsbutik tisdagen den 18 juni! Upptäck vårt stora sortiment av pioner, varav flera blommar just nu. Denna dag är tillägnad den fantastiska pionen, en av trädgårdens mest älskade blommor.

I vår trädgård kan ni njuta av flera vackra pioner som breder ut sina praktfulla blommor. Våra trädgårdsmästare finns på plats för att ge råd och tips om hur du bäst tar hand om dina pioner och får dem att trivas.

Ta med vänner och familj och låt er inspireras till att förgylla er egen trädgård med dessa underbara blommor. Missa inte chansen att fira Pionens dag med oss i Billbäcks trädgårdsbutik!

Varmt välkomna!


Sommarlovsfika 13 juni

Postat 30 maj, 2024.

Fira sommarlovets antågande med oss i Billbäcks trädgård!

Torsdagen den 13 juni firar vi sommarlovets antågande i vår vackra, lummiga trädgård. Vi välkomnar alla elever med nära och kära att njuta av en mysig fikastund i det gröna.

Kakmontern är fylld med olika godbitar som passar både stora och små. Sommarlovet är en tid för glädje och firande, och vi vill göra denna dag extra speciell för er. Ta med vänner och familj och fira sommarlovet med oss i Billbäcks trädgård. Vi ser fram emot att välkomna er torsdagen den 13 juni, då vår restaurang håller öppet från kl 9.30 till 17.

Det blir en dag fylld med gofika, trevligt sällskap och härlig atmosfär. Missa inte chansen att fira sommarlovets början i en naturskön och avkopplande miljö.

Hjärtligt välkomna!


Nationaldagsfika 6 juni

Postat 30 maj, 2024.

Fira och fika på Nationaldagen i all ära! Välkomna att fånga högtidsdagen i Billbäcks vackra trädgård, en perfekt plats för att njuta av sommarens första högtid med vänner och familj.

I vår kakmonter hittar ni (bland mycket mer) Billbäcks egna nationalbakelse, en godbit skapad speciellt för denna dag. För att göra firandet extra festligt, har vi både bubbel och rosé på kylning, redo att serveras till alla som vill skåla in dagen. Njut av det goda i vår grönskande trädgård.

Ta med er nära och kära och fira Nationaldagen med oss i Billbäcks trädgård. Vi ser fram emot att välkomna er torsdagen den 6 juni, då vår restaurang håller öppet från kl. 10 till 15.30. Det blir en dag fylld med smakupplevelser, trevligt sällskap och härlig atmosfär.

Varmt välkomna!


Mammas helg 25-26 maj

Postat 26 april, 2024.

Mammor förtjänar att firas! Vi har tagit det ett steg längre och förvandlat Mors dag till en helg tillägnad våra älskade mammor – två dagar för att verkligen hylla dem. Kom och fira mamma hos Billbäcks bland blommor och blad.

Butiken är fylld med vackra blomgrupper, buketter och växter. Trädgården grönskar och blommorna hägrar. Trädgårdsmästarna står redo för att hjälpa er med frågor och råd.

Ät något gott eller njut av en fika från restaurangen. Bubbel och rosé står traditionsenligt på kylning.

Välkommen att fira mammas helg hos oss ❤

Öppettider under helgen
Trädgårdsbutik 10-17
Restaurang 10-16.30


Vårens Östgötadagar 18-19 maj

Postat 26 april, 2024.

Varmt välkomna till vårtecken i Billbäcks trädgård under Östgötadagarna! Möt rabatter av blommande lökar och grönskande växtprakt, vi bjuder in er att utforska vår Östgötska oas.

Vår trädgårdsbutik är en destination för gröna tummar, med ett omfattande utbud av växter och tillbehör. Våra kunniga trädgårdsmästare finns på plats för att svara på era frågor och ge värdefulla råd om planteringar och skötsel.

Njut av en stunds avkoppling i vår restaurang, där en lunch eller fika väntar er.

Billbäcks trädgård är inte bara en plats, det är en källa till inspiration. Oavsett om ni är erfarna trädgårdsentusiaster eller nybörjare på gröna äventyr, kommer ni att finna er omgivna av en magisk atmosfär som öppnar upp för nya idéer och kreativa tankar.

Så slå er ner i vår trädgård, låt er omfamnas av naturens skönhet och låt Billbäcks bli er plats för upptäckter och njutning. Vi ser fram emot att dela denna magiska trädgårdsupplevelse med er under Vårens Östgötadagar!

Öppettider under helgen
Trädgårdsbutik 10-17
Restaurang 10-16.30


Årets Företagare i Norrköping 2024

Postat 24 april, 2024.

I torsdags förra veckan korades Billbäcks till Årets Företagare i Norrköping. Det värmer vårt gröna hjärta och vi ser fram emot att fortsätta växa tillsammans med er. 💚

Foto: Carlsbecker Studios


Chili-lördag 20/4

Postat 5 april, 2024.

Chili-fantast?! Annars kanske du blir det efter lördagen den 20/4 då Tom från Dyrshagens handelsträdgård gästar Billbäcks med deras breda chilisortiment. Tom är med på plats i butiken under dagen (11-14) och kan svara dina frågor om chiliplantor.

Vår butik säljer deras 30-tal olika chilisorter med varierande styrka – både för dig som gillar riv och för den mer knäsvaga. Odlade lokalt i Boxholm och är kravodlade.

Köp med din chilifavorit hem som du kan njuta av under växtsäsongen. Lagret är begränsat till några plantor/sort så kom tidigt om du önskar slå vantarna på någon specifik chili.

Öppettider 20/4
Trädgårdsbutiken 10-16
Tom är på plats 11-14

Chilivarmt välkommen!


Påskdagar 28/3-1/4

Postat 22 mars, 2024.

Våren är på väg och påsken står för dörren. För att fira detta välkomnar vi er att besöka Billbäcks under påskdagarna. I rabatterna börjar blomsterlökarna smått skjuta upp och fåglarna sjunger. Trädgårdsbutiken är fylld med vårblommor, sättpotatis, lökar, fröer och pelargoner.

För barnen finns en påskäggsjaktsrebus som är gömd i trädgården, där en läcker belöning utlovas för den som lyckas lösa den. Vi erbjuder också vackra grupper och buketter med vårblommor.

Öppettider under påskhelgen

28/3 Skärtorsdag 9-17
29/3-1/4 Påskhelgen 10-15

Vi hälsar er varmt välkomna att fira påsken med oss!