Öppettider

Café Villa Flora

 

Måndag – Onsdag | Stängt

Torsdag – Fredag | 09.30 – 16.00

Lördag – Söndag | 10.00 – 15.30

Trädgårdsbutiken

 

Vardagar | 09.00 – 18.00

Lördag | 10.00 – 16.00

Söndag | 10.00 – 16.00

Gilla oss på Facebook
Billbäcks fruktodling
Billbäcks söker personal

Förverkliga dina trädgårdsdrömmar eller bara njut av grönskan i vår inspirerande trädgård 

 
Hos oss finner du en av Sveriges mest välsorterade trädgårdsbutiker med ett stort urval plantor, växter, frön, krukor, inredningsdetaljer och andra tillbehör.
 
Vi erbjuder ett brett utbud från att vi öppnar i april tills vi stänger för säsongen senare i november.
 
Önskar du hjälp att hitta rätt i sortimentet eller vill ha goda tips och råd på hur du lyckas med din trädgård, uteplats eller balkong, hjälper våra trädgårdsmästare dig gärna. 

 

Oktober

Våra bästa trädgårdstips

 • Så länge det inte finns tjäle går det bra att plantera och flytta växter.
 • Skydda rosor och andra känsliga växter med täckbark eller vacker pinjebark.
 • Kratta löven och pyssla om komposten, varva gärna med lite hönsgödsel i lövkomposten så har du färdig kompost till nästa år.
 • Vattna rhododendron och andra vintergröna växter om hösten varit torr.
 • Beskär vinrankor innan jul. Efter jul finns risk att de blöder kraftigt när saven stiger till våren.

Presentkort

Ge bort en grön gåva i present! Med presentkortet väljer mottagaren själv ur vårt sortiment av växter, tillbehör och vackra ting. Presentkortet går att köpa i vår trädgårdsbutik men också genom att fylla i formuläret nedan och betala in önskat värde på vårt plusgiro- eller swishkonto.

Leveransadress

Förnamn*

Efternamn*

Beställarens namn*

Telefonnummer*

Epost*

Adress*

Postnummer*

Ort*

Belopp*

Meddelande till Mottagare

Beställ via vårt plusgiro eller swish

Så här gör du:  Sätt in önskat belopp på plusgiro: 504071-2 eller betala via Swish, swishnummer: 1236826960. 

Märk inbetalningen, oavsett betalningsmetod, med beställarens namn. För att presentkortet ska komma till rätt adress fylls även formuläret till vänster i. När vi mottagit din betalning postar vi presentkortet till dig som beställare eller direkt till önskad mottagare.

Presentkortet är giltigt i två år från inköpsdatum.

Köp- och garantivillkor

För att ångerrätt, garanti och reklamationer ska gälla så behöver vi ert kvitto för att behandla ärendet. Läs gärna nedan för vidare information om våra köpvillkor.

Garantivillkor

Växtgaranti för fleråriga trädgårdsväxter

Garantin gäller för fleråriga prydnadsväxter, såsom träd, buskar, häckplantor, klätterväxter, barrväxter, rosor, fruktträd och bärbuskar. Vår garanti innebär att du som kund ska erhålla en felfri växt som uppfyller de gällande normer för sundhet, kvalitét och sortäkthet som vår industri föreskriver.

Våra växter ska vara fria från sjukdom och ohyra när ni köper dem, om så inte är fallet kontakta oss inom tre dagar från inköpsdatum för att vi ska kunna tillrättalägga detta.

Växtgarantins varaktighet

Vår övergripande växtgaranti gäller i ett år. För sortäkthet gäller växtgarantin i fem år från köptillfället, förutsatt att sorten fortfarande är sortaktuell.

Undantag från växtgarantin

Fleråriga växter som planterats i urnor eller krukor fråntas garantin eftersom växterna är mer utsatta i en sådan miljö. Garantin gäller inte heller skador som uppkommit efter köpet, så som tork-, vilt- och vinterskador. Reavaror ersätts med tillgodokvitto.

Billbäcks planteringsråd

Det finns förberedande steg du kan ta som gör att växterna får bäst förutsättningar i just din trädgård. Vänligen läs igenom våra planterings- och växtråd. Om ni fortfarande har frågor tveka inte att höra av er till oss på telefon eller email för assistans.

Krukor och kärl

Garanti mot skador och märken som uppkommit vid användning av krukor tillämpas ej. Vi rekommenderar att ni vinterställer era krukor under tak och att de är tomma (utan jord). 

Planteringsråd

När du köper din växt hos oss vill vi ge några goda råd på vägen så att du blir fortsatt nöjd med ditt köp.
 • Välj växter som är härdiga i din växtzon. Skyltbilden i butiken informerar om vilka växter som trivs just i dina trakter.
 • Välj en växtplats som passar växten. Vissa trivs i sol, andra i skugga, en del trivs i både sol och skugga!
 • Välj ett växtslag som trivs med den jord som finns på platsen, eller byt ut jorden efter växtens krav.
 • Var noggrann vid planteringen. Jorden ska vara fri från ogräs samt lucker, väldränerad och näringsrik. Det är speciellt viktigt med jordförbättring till ler- och sandjordar. Jorden förbättras genom uppblandning med väl genomfuktad torvmull, barkmull, kompost eller planteringsjord.
 • Gödsla aldrig vid plantering utan tidigast 2-3 veckor efter.
 • Före planteringen ska växten vara väl genomvattnad. Sätt krukodlade växter och växter med klump i vatten 10-15min. Barrottade växter får aldrig ligga med ’bara’ rötter. De bör ligga fuktigt, skyddade både mot sol och vind.
 • Vattning är viktigt för att växten ska ta sig. Vid torka vattnas cirka 1 gång i veckan med en rejäl rotblöta, 20-30 liter, beroende på växtslag och storlek. Använder du vattenspridare så ställ en regnmätare i rabatten för att kontrollera hur mycket vatten växterna får. 30mm i regnmätaren motsvarar 30 liter vatten per kvadratmeter.

Presentkort

Billbäcks presentkort kan användas i vår butik och restaurang Villa Flora. Används inte hela summan av presentkortet när du handlar löses det mot ett tillgodokvitto motsvarande resterande saldo.
Giltighet

Presentkortet är giltigt i två år från köptillfället. Eventuellt tillgodokvitto är giltigt i ett år från köptillfället.

Ångerrätt presentkort online

Har du ångrat ditt köp gäller ångerrätten i 14 dagar från köptillfälle. Vänligen notera att saldot endast kan föras över till köparen av presentkortet. Sänd oss er orderbekräftelse och kontaktuppgifter till info@billbacks.se så makulerar vi presentkortet och återinför saldot till ert konto.

 

Ångerrätt och reklamation

Ångerrätt

Vi erbjuder 14 dagars öppet köp på inredning och tillbehör. För att godkänna ett återköp behöver vi ert kvitto och att varan ni returnerar är i obruten förpackning samt är oanvänd.

Undantag från ångerrätt

Billbäcks Plantskola erbjuder inte öppet köp på växter. Detta inkluderar frön och lökar. Ätbart från restaurang Villa Flora och butiken ingår inte i öppet köp.

Reklamation

1.1 Inredning och tillbehör

Reklamation av inredning och tillbehör behandlas på plats i vår butik. Ta med varan och ert kvitto. Reklamationsrätten för ursprungliga fel är tre år, det innebär att reklamation är giltig om produkten ni köpt var felaktig redan innan den lämnade butiken.

1.2 Trädgårdsväxter

Växter är levande och behöver omvårdnad för att trivas. Det kan ta tid, ibland upp till ett par månader, innan man ser att växten anpassat sig till den nya växtplatsen. Vårköp (mars-maj) brukar ta sig inom 2-5 månader, sommarköp (juni-augusti) inom 2 månader, höstköp (september-november) kan ta fram till juni följande år.

Om växten inte vill växa, ta sig, trots att både växtzon, planeringsråd och skötselanvisningar följts gör följande: låt växten stå kvar där den är planterad och följ instruktionerna för reklamation i pdf som ni finner nedan denna paragraf. Skicka tillbaka filen ifylld till info@billbacks.se för att vi ska kunna behandla ärendet. Svarstiden varierar beroende på säsong, men senast inom 14 dagar kan ni förvänta er återkoppling via telefon eller mail.

Klicka för att ladda ned : Blankett reklamation | Butik

 

Vanliga frågor

Telefonrådgivning

Har du frågor om våra växter du köpt hos oss eller vårt sortiment är du välkommen att ringa till oss under vardagar mellan klockan 09.00-14.00. Du kan också maila oss på info@billbacks.se. Under högsäsong är det stor belastning på våra telefoner då är det lättare att nå oss via mail. 

Är Trädgårdsbutiken och Villa Flora rullstolsanpassad?

Ja. Både Trädgårdsbutiken och Villa Flora är rullstolsanpassad och lättframkomligt. Dock är ej ovanvåningen på Villa Flora.

Får jag ta med vår hund in i butiken?

Billbäcks välkomnar håriga vänner. Däremot inte inne i lokalen på Villa Flora, men ni får gärna fika tillsammans i trädgården.

Vilken tid på året håller Trädgårdsbutiken och Villa Flora öppet?

Trädgårdsbutiken har öppet mellan mars och början på november. Villa Flora håller öppet mellan april till och med början på september.