Om Billbäcks för företagskunder

Billbäcks Plantskola – Träd för generationer

Vi på Billbäcks producerar park och alléträd i Svärtinge strax utanför Norrköping. Vi brinner för träd och ser långsiktigheten i hantverket vi gör. Produktionen handlar om att se den enskilda plantan. Kvalitét, kunskap och mer än 50 års erfarenhet symboliserar våra produkter & verksamhet.

Odling

På Billbäcks odlas ett brett utbud av träd såsom lönn, björk, bok, ek, rönn, oxel, lind med flera. På 40 hektar odlas 130 000 träd i varierande ålder och storlek. En av våra specialiteter är att förädla träd från kulturhistoriska miljöer. De nya träden blir på så sätt en del av historien, som de också bär vidare in i framtiden. Vi är noga med utgångsmaterialet för vår produktion, och väljer i möjligaste mån svenskt och e-plantor. I företaget pågår ständig strävan för att utveckla sortiment och möta den föränderliga efterfrågan.

Service

Genom ett bra samarbete med andra odlare kan vi leverera ett komplett sortiment med alltifrån perenner till stora träd. På så vis vare sig du söker växter till den lilla trädgården eller stora parken löser vi dina önskemål. För snabba, säkra leveranser har vi både egna lastbilar och nära samarbeten med transportbolag.

Vi levererar till

Du som kommun, kyrkogårdsförvaltning, trädgårdsanläggare, plantskola, företag eller privatperson är välkommen att vända dig till oss. Vi ser fram emot att att hjälpa dig i ditt val av växter.

Plantera framtiden med oss

Tillsammans med er vill vi skapa hållbara trädgårdar, parker och grönområden. Vikten av grönskande ytor och vegetation i hårdgjorda miljöer bilr allt mer känd och uttalad. På Billbäcks vill vi bidra med kunskap och med träd som håller för generationer!

Referenser

Växtkatalogen

Vår växtkatalog har vi arbetat fram i syfte att inspirera och informera om vårt breda växtsortiment. Information om material för uppbindning och bevattning av träd, gräsfrö och gödsel är nya delar i vår katalog.

 Katalogen ges ut till återförsäljande plantskolor, 
landskapsarkitekt-kontor & kommunala parkavdelningar med flera. Vår webbaserade är tillgänglig för alla verksamheter samt privatpersoner. God läsning!

 

Bläddra i katalogen | Ladda ner PDF

Logga in

För våra företagskunder. Kontakta oss på info@billbacks.se för behörighet.

Beställning & Offertförfrågan

Välkommen med din beställning eller offertförfrågan genom att använda formuläret nedan. För att vi ska kunna hantera ditt ärende så snabbt som möjligt vänligen specificera; antal, sort och storlek i dokumentet. Vi återkommer till dig så fort som möjligt med ett förslag eller bekräftelse på din beställning.

Typ av förfrågan:
BeställningOffertförfrågan

Ditt namn*

Din epost*

Telefon

Företag

Organisationsnummer

Bifoga dokument

Ditt meddelande

Frågor & svar

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden ligger normalt på 1-2 veckor efter slutförd beställning, med förbehåll för avvikelser.

Till vilka verksamheter kan ni skicka er växtkatalog?

Vår växtkatalog vänder oss till företag inom trädgårdsnäringen. Vi vill följa med vår tid och ligga i framkant med digitala medier, samtidigt som vi spar på miljön. Därför är vår katalog numer digital! Den digitala katalogen är helt enkelt ett led i vårt hållbarhetsarbete. 

Önskar du ett inlogg till katalogen som vänder sig till yrkesanvändare kontaktar du oss på info@billbacks.se 

Till privatpersoner och övriga verksamheter finns en egen version av växtkatalogen öppen att bläddra i här på hemsidan och ladda ner som PDF. God läsning!

Ska ståltrådskorgen och juteväven sitta kvar runt rotklumpen på träden vid plantering?

Ja, träden planteras med korgen och guteväven kvar. Träden rekommenderas att planteras lika djupt som de stått i Plantskolan.

Hur ska bevattningen skötas av ett nyplanterat träd?

Trädet vattnas rikligt vid nyplantering så jorden sugs åt runt klumpen/rötterna och kan därmed tillgodose sig vattnet kappilärt. Vid höstplantering vattna kommande vår minst 3 gånger fram till midsommar. Planterar du på våren ska trädet/träden även då vattnas minst 3 gånger fram till midsommar. Vattenmängden bör vara runt cirka 100-150 liter vatten per träd och bevattningstillfälle. Tänk på att att vattnet bör komma från flera olika håll runt stammen vid bevattningen. Vid en längre torrperiod ska trädet vattnas mer regelbundet

Hur mycket väger, samt vilken storlek, har ett träd med klump vid leverans?

Hur tungt är egentligen ett träd vid leveransen; kan man bära det av egen kraft eller behövs maskiner?
För att underlätta planeringen av din leverans av träd listar vi här ungefärliga storlekar och vikter för träd med klump. Observera dock att vikten kan variera beroende på art och fuktighet i rotklumpen så se följande angivelser som riktvärden.